Inschrijven voor een opleiding

Meld je bij voorkeur aan voor 1 april 2018
Je moet je voor onze mbo-beroepsopleidingen bij voorkeur voor 1 april 2018 aanmelden. Wanneer je je na 1 april 2018 aanmeldt, is de kans groot dat opleidingen waarbij het aantal stageplaatsen beperkt is, vol zitten. Bij opleidingen waar een maximum aantal inschrijvingen voor geldt, krijgen studenten die zich voor 1 april 2018 hebben aangemeld en een intake hebben gehad, voorrang ten opzichte van studenten die zich na deze datum hebben aangemeld. Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Meld je niet voor teveel opleidingen aan
Wanneer je je voor meerdere opleidingen bij het Markiezaat College aanmeldt, dan is het de bedoeling je duidelijk aangeeft welke opleiding de eerste, tweede, (of eventueel derde) voorkeur heeft. Schrijf je niet voor teveel opleidingen in, maar maak een duidelijk keuze voor een of enkele opleidingen.

Digitaal aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een opleiding via het digitale inschrijfformulier. Je aanmelding wordt dan digitaal verwerkt. Volg de instructies in het formulier. Na afloop ontvang je van ons een emailbericht dat je aanmelding binnen is. Eventueel vragen we je dan nog om aanvullende informatie.

Digitaal Doorstroom Dossier
Tenslotte moeten jij, je ouders en je decaan samen het Digitaal Doorstroom Dossier nog invullen.
Hier vind je alle informatie.

Intake
Na je aanmelding start de procedure van intake. Als dit is afgerond ben je ingeschreven.