VEVA opleidingen met Defensie

VEVA opleiding Vliegtuigonderhouds Technicus  -  niveau 4

Je bent 15 of 16 jaar, je hebt (bijna) je vmbo-diploma maar je twijfelt nog wat je daarna wilt doen? Dan hebben wij samen met Defensie een prima oplossing: Veiligheid & Vakmanschap.
De VEVA opleiding Vliegtuigonderhouds Technicus.


Alle
informatie kun je opvragen bij de heer Henk Bellemakers 
Telefoon:
0164-281700 Email: markiezaat@rocwb.nl

Brede opleiding
Tijdens je opleiding Veiligheid & Vakmanschap word je voorbereid op een uitdagende technische startfunctie als Technicus binnen de vakrichting vliegtuigonderhoud. Je leert hoe je allerlei soorten luchtvaartuigen kan onderhouden. Denk b.v. aan het onderhouden en repareren van helikopters, transportvliegtuigen of F-16's. Naast de normale vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en militair Engels en ontdek je de kracht van samenwerken met je medeleerlingen.

Je volgt de opleiding op niveau 4. Deze bereidt je voor op de functie als Technicus in de rang van Sergeant. Naast een Web 4 diploma wordt ook de mogelijkheid geboden Europees erkende certificaten te behalen (EASA PART-66/147).

Toelating voor technicus vliegtuigonderhoud (BOL-4)

  • diploma VMBO KaderBeroepsgerichte, Gemengde of Theoretische Leerweg sector techniek, voor andere sectoren geldt: met wiskunde en natuurkunde 1
  • diploma Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud-niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
  • gelijkwaardig opleidingsniveau (voor leerlingen uit België, zie AM&TS/Markiezaat College

Beroepsmogelijkheden
Met de vakrichting Vliegtuigonderhoud kun je binnen de Luchtmacht veel kanten op. Werken in het vliegtuigonderhoud is veelzijdig en dynamisch. Vliegtuigonderhoud omvat het uitvoeren van planbaar onderhoud (preventief), repareren van defecten (correctief) en het uitvoeren van verbeteringen. van mechanische of elektrische aard. De Luchtmacht biedt daarvoor diverse functies op de operationele vliegvelden: Leeuwarden, Volkel, Gilze-Rijen, Eindhoven en Woensdrecht. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een technische loopbaan in het bedrijfsleven.

Aanmelding / intake
Inschrijven voor deze opleiding kan alleen als je een voorlichtingsbijeenkomst hebt bijgewoond. De voorlichtingsavond wordt gegeven door het Markiezaat College i.s.m. Defensie en vindt plaats op locatie Aviolandalaan 35 te Hoogerheide.

Als je na het bijwonen van deze voorlichtingsbijeenkomst inschrijft, ontvang je een uitnodiging voor een ANM-test en een sporttest. Naar aanleiding van de uitslag van deze testen, wordt besloten of je het vervolgtraject van de intake kunt volgen. Indien je verder mag, word je uitgenodigd voor een gesprek. Indien Indien het gesprek positief is, moet je zelf een afspraak maken voor een SMA-keuring. Als de uitslag van de AMN-test, de sporttest, het gesprek en de SMA-keuring positief is, word je geplaatst voor Veiligheid en Vakmanschap.