Vliegtuigonderhoudstechniek


Jij voelt je thuis in de wereld van technische professionals die er dagelijks voor zorgen dat vliegtuigen betrouwbaar zijn en blijven. Een wereld van grote verantwoordelijkheden en strenge regelgeving. Een wereld ook die schreeuwt om goed opgeleide techneuten.

Meeloopdag
Wil je weten of deze opleiding echt iets voor jou is, meld je dan aan voor een meeloopdag

Open dag
Wil je meer informatie over de opleiding, kom dan op 26 januari 2019 naar de open dag in Hoogerheide.

Opleidingen
Het Markiezaat College biedt verschillende opleidingen voor een succesvolle carrière in de vliegtuigtechniek.

Technicus Avionica, BOL niveau 4
Avionica is de verzamelnaam van de elektrische-, navigatie- en vluchtgeleidingssystemen die in vliegtuigen worden gebruikt. Als technicus avionica voer je bij een onderhoudsbedrijf of luchtvaartmaatschappij het avionisch onderhoud uit aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Je zorgt ervoor dat de vliegtuigen in topconditie blijven! 

Technicus Mechanica, BOL niveau 4
Als Technicus Mechanica voer je bij een onderhoudsbedrijf of luchtvaartmaatschappij het mechanisch en (basis) elektrisch onderhoud uit aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Je zorgt ervoor dat de vliegtuigen in topconditie blijven! Daarnaast is een combinatie mogelijk met VeVa, lessen worden dan afgewisseld met praktijkweken bij een onderdeel van Defensie.

Aircraft Maintenance & Training School
De AM&TS (Aircraft Maintenance & Training School) heeft een Europese erkenning, waardoor je naast je mbo diploma ook door de Europese luchtvaart autoriteiten erkende certificaten kunt behalen (Part 66). Hiermee kun je in meer dan 30 landen aan de slag. Opleidingen van het hoogste niveau die je meteen op de goede koers brengen. Én je studeert op een unieke onderwijslocatie op Aviolanda Aerospace: midden tussen onderhoudshangaars en de vliegtuigen!
Zie ook de website van de AM&TS.Technicus avionica
Niveau
1 2 3 4
BOL
BBL
Als Technicus Avionica ben je breed inzetbaar in diverse technische functies in het vliegtuigonderhoud. Je zorgt ervoor
Technicus mechanica
Niveau
1 2 3 4
BOL
BBL
Als Technicus Mechanica ben je breed inzetbaar in diverse technische functies in het vliegtuigonderhoud. Je zorgt ervoor