Patricio Dos Santos Topper van het Markiezaat College

Vrijdag 9 mei 2014 -
Patricio Dos Santos is Topper 2014-2015 geworden van het Markiezaat College.

Patricio volgt met groot succes de niveau 4 opleiding Specialist Schilderen.
Al snel tijdens de niveau 2 en 3 opleiding bleek dat hij het vak in de vingers heeft, maar in deze fase van zijn studie ontpopt hij zich tot een ware meesterschilder.
Volgens Barre Verkerke, directeur van B.Verkerke Schilderwerken in Goes, het stageadres van Patricio, hebben we hier te maken met een natuurtalent op het gebied van decoratie en restauratie. Daarnaast toont hij grote betrokkenheid bij het bedrijf. 

Als mens heeft Patricio een enorme positieve uitstraling en zal hij altijd medestudenten helpen.
Maar ook was hij in maart van dit jaar bereid een workshop betonimitatie te geven voor de Studie Club Schilders. Met verve gaf hij daar les aan zo’n 20 professionals in het vak!
Wat Patricio nu het liefst wil is het verwezenlijken van zijn eigen bedrijf: Patricio Paint. 
Vakmanschap en het hebben van een duidelijk beeld over zijn eigen toekomst waren doorslaggevende factoren voor de vakjury die hem tenslotte kozen tot Topper van het Markiezaat College.

Zijn prestaties zijn des te opmerkelijker omdat de nu 23 jarige Patricio al vanaf zijn 11e jaar in Nederland als asielzoeker heeft moeten worstelen met de angst te worden uitgezet.
Hij gaf niet op. Op 30 april jl. kreeg hij te horen dat hij in Nederland mag blijven. En nu ook nog als Topper. In september gaat hij meedoen met de verkiezing van de ROC West-Brabant Topper. 

Foto: Patricio ontvangt zijn prijs uit handen van Joost de Jongh, directeur Markiezaat College

Joris Palings, student Werktuigbouwkunde, was een heel goede tweede Topper. Veel technisch vakmanschap, gedrevenheid en inzet maken hem niet voor niets de Topper van de afdeling Werktuigbouwkunde. Ook hem zien we als een terechte ambassadeur voor het mbo en de techniek!