Engineering in de schijnwerpers

Dinsdag 7 februari 2017 -
Met terechte trots gepresenteerd: de afstudeerprojecten van de studenten Engineering Werktuigbouw, Mechatronica en Elektro.
Maandagavond 6 februari was een bomvolle aula, gevuld met ouders/familieleden, vertegenwoordigers/sponsoren uit het bedrijfsleven en docenten wederom getuige van deze jaarlijkse traditie. Het woord was aan de studenten. In groepjes van 3/4 zijn zij al vanaf september aan de slag met de realisatie van hun afstudeerproject. Steeds vakkundig begeleid door hun docenten moeten ze zelf met een idee voor een machine of apparaat komen, sponsoren zoeken en gaan bouwen. Het meest wonderlijke is eigenlijk wel dat ze vaak een probleem uit de praktijk omzetten naar een oplossing. En dit jaar ook veel aandacht voor groen en duurzaamheid. Dit zijn de nieuwe TECHNEUTEN.
Tijdens de presentatie mocht elk groepje hun project in een pitch van 2 minuten presenteren. Na afloop konden de machines bekeken worden in de praktijkruimte WTB en Mechatronica. Sommige van die machines gaan rechtstreeks naar het bedrijfsleven. 
Op de foto (als voorbeeld, want elk project is om trots op te zijn): de Volume Diffuser (Engineering Werktuigbouw): een shredder die restanten kunststofleidingen als afval zodanig verkleint dat er minder containers nodig zijn om ze te vervoeren naar de recycling. Kijk ook eens op onze website bij de foto's over de Open Dagen en het item De Echte Techneut.
We wensen alle studenten veel succes met hun stageperiode die nu aanbreekt en het afronden van hun opleiding !! 

De groene sorteermachine (Eng. WTB): spoelt en sorteert op grootte van het fruit.