Bouwkanjers van de toekomst!

Maandag 16 maart 2015 -
Tientallen vmbo leerlingen (4e klassers)  uit de gehele regio toonden donderdag 12 en vrijdag 13 maart jl hun talenten in de praktijkhal van onze opleidingspartner Bouwmensen Zuid-West (voorheen SPB) aan de Nobellaan 27 in Bergen op Zoom. Het waren de Nederlandse Kampioenschappen Metselen voor vmbo leerlingen, een initiatief van Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). Een jaarlijks terugkerend event. De voorrondes monden uit in een finale, dit jaar gehouden van  8 t/m 15 april in Breda. De vmbo scholen uit de regio sturen een of meer leerlingen die zij als beste beschouwen. De eerste en tweede plaats uit de voorrondes gaan door. 
Ricardo Bal van het Wartburg College uit Rotterdam is de beste metselaar geworden, gevolgd door Daan Schipperen van het Dongemond College Raamsdonksveer en Bjorn Janssen van het Calvijn College uit Krabbendijke.

De timmerkampioenschappen voor vmbo worden gelijktijdig gehouden. Dit gebeurt op regionaal initiatief van de opleidingsbedrijven zelf, zijnde Bouwmensen Zuid-West Bergen op Zoom en Bouwschool Breda. Jan Pieter Jobse van het Calvijn College Krabbendijke is op de eerste plaats geeindigd, gevolgd door Siem Kloet van het Goese Lyceum en Arjan Ras van het Calvijn College.